打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 恭喜! 2008-1-17正式定為『香港楓之谷獨立日』!!

關閉 [複製鏈接]
嘩卡卡 .. 3億幾冇曬 a______a
炎頭日鏢雷鏢捲軸咩都冇曬 .. 多謝
咁辛苦整左套野全力裝出黎咁就封 .. 賠就賠得個60萬
3億對60萬 .. 多謝曬 ..

錢唔係問題, 可以賺番 ..
朋友冇曬先至係最緊要 =     =
回復

在此我想說幾句話.

對於大家的苦處, 我是十分了解的
因為我在台版也有86的投賊在那.

但大家在論壇如何粗爆都好, 這也是事實
究竟都要封港ip, 所以為何不積極點面對?
此處不留人自有留人處.

發洩埋怨是可, 但請盡量文明.

根據nakuz壇規, 任何情況下的粗俗說話, 也是禁止的.
但在新系統的投票帖子內是不能作出評分的

不過我想, 大家會自律,對吧
我不想再看見任何粗俗話語了.
回復

原帖由 風逝 於 1-1-2008 13:05 發表

仲有十幾日又點,十幾日後咪又係要封,這十幾日玩黎都冇用啦

點就買左啦 , 隻熊貓我辛苦升到十幾lv , 想見佢最後一面~"~
回復

原帖由 我係new手 於 1-1-2008 20:10 發表

點就買左啦 , 隻熊貓我辛苦升到十幾lv , 想見佢最後一面~"~

我睇番我隻竉咁o岩系1月17號死-_______-"
回復

HK玩家有得揀咩...佢話:
"分隔後香港玩家將不能連線到 台灣楓之谷"
即焗住返黎hkms, 一係就將自己ac俾tw玩家

不太明~
你地俾晒d 裝人, 你地肯定d 裝唔會連同ac轉埋黎hkms 嗎??
但佢又說:
"只要你回到香港楓之谷建立角色,重投我們香 港楓之谷的懷抱。你就可以得到以下的超級補償大禮物。"
佢所講的"建立角色"係咪指叫你重新玩過, 原有的角色會刪掉?
回復

... 我都講返句
我玩左 ms 咁多年

首先, 我係投左 "唔公平"

我單單講獎勵個度
一, 台版從來冇公開講過話比香港人玩, 只係無lala重開 (我中間有一段時間唔係度, 如有, 請指出)
二, 台版係封測之後曾經封過香港人 ip 唔比香港人入, 因為咁好多人轉版
三, 好多玩左台版Ge 人都自動自覺轉左港版, 點解要賠比佢地 ?
     佢地自己轉版, 點解因為有台版ac 就可以拎到 HKD$89 ?
四, 玩台版有得獎, 日版, 國際版呢 ? 一係大家都唔好獎
五, 一部分人無端端有一個月或以上雙經, 另一部分人點 ?

唔好聽d 講句, 官網搞d 活動究竟有冇經過思考
我諗我應該講 : 有冇動過腦 ?
假 boss 個活動跟本唔公平, 仲要去到23號咁耐?

我係以上兩個活動都係受害者
我對gamania 好失望 (應該講, 我從來都冇對呢間公司有希望)
回復

佢咁做補救方法
的確唔可取
由hkms開放果陣唔封
個個都以為佢唔會封
到而家封ip
係令好多台版玩家失望

同winglok所講
台版冇俾過hkip講
以前亦曾封過hkip
中間無聲無色開番

但係
佢可以好似sea / gms版咁
直接封左香港ip
而只係出一個公告就可以
無須一個賠償
而家佢做賠償補救
就咁睇好似係好差o既方法
但係對於曾經係其他版本封ip而被迫玩hkms的玩家來說
係非常好的補救方案

回想當天出hkms果陣
係呢個版入面都有討論過台版ms會唔會封hkip
當時都有人認為會而提早移民黎hkms
有人認為唔會
有人認為始終唔同版封ip係遲早o既事
所以無論公平與否
佢地決定封ip 就唔會改
同埋封ip, 我覺得都係遲早o既事
都係果句
有補償就已經好好....
回復

賠佢條命...我155lv...甘多錢甘多點裝...用佐甘多心機..扣我分都甘話..封佢老味..依家要封之前就梧好解...封完解佐又封..玩曬野..食屎啦!

評分

參與人數 2樂點 -10 收起 理由
=羊= 0 抱歉.__.!扣多左.另一位版主已扣"
-10 內容不雅/粗俗

查看全部評分

回復

我係國際板102等的jc
都係台板的184lv的暗影神偷
但係我對你地的意見,令到我好激動
投票反映比gm有鬼用?
係K.R原處wizet逼我自己人玩返自己板
再投訴就去kr投訴,同orange講冇用
咩補償唔夠..無錯係唔夠,但係都無可奈何
人地gm 用畢生的力量(誇張左少少)先搵到咁少的補償
人地都唔想
其他板無得補償?
人地係orange,同其他板的代理商係唔同
orange同orange傾的難易道比起orange同其他板傾的難易度,真係蚊同牛比~.~
根本成個問題都係 K.R原處wizet的陰謀
orange本身都唔想,而你地都要知道佢地的盡力,同樣也要明白orange係諗到個後果
回復

張d 30w 轉成3000w
不過 都保吾番d買點個d人- -''
回復