查看: 30268|回復: 44
打印 上一主題 下一主題
收起左側

紅色警戒2 - 尤里的復仇下載 8/9日更新(問答集 網際網路對戰教學)

關閉 [複製鏈接]
本人搵到個下載點
再加上 想令更多人係C&C版出現
北京奧運既同時緊係想C&C好似奧運咁啦 :lol
我唔講咁咁多廢話啦(謎之聲:咁你一早就唔好講啦!)
記住! 無需要紅色警戒2 一下載就有紅色警戒2係到 - -"
我就買正版既 , 唔知呢個載點有冇遊戲影片睇

遊戲名稱:紅色警戒2 - 尤里的復仇資料片
遊戲語言:繁體中文
遊戲官網:www.westwood.com

圖片:

遊戲下載點:http://218.4.73.77/soft/c&c2Yuri.exe
強烈建議你下載前請先下載迅雷(點我下載啦 !!!)
一定要有迅雷先下載到!!!!!
紅色警戒2 - 尤里的復仇問答集
Q:點解我開個尤里的復仇出黎佢會彈左個不回報比我既 ?
A.係o係RA2MD.exe禁滑鼠右鍵既相容再揀番"以相容性執行這程式"(如果不明白可以參見圖片)

係你地下載緊既同時緊係擺D自己既教學啦;P
教學文章(由樂古:膠浩提供)
一般戰術
建造廠越多間,建造建築物的速度就越快.
兵工廠越多間,生產車輛的速度就越快.
兵營越多間,生產步兵的速度也會越快.
造船廠也一樣
善用圍牆可增強建築物的防禦力
用圍牆將重要建築物圍住,如基地建造廠,能有效的防止敵軍派工程師來佔領,也能提高防禦力.
用圍牆將防衛建築圍住,如蘇聯電塔、盟軍光稜塔、法國巨砲,可防止敵軍步兵和砲彈坦克的攻擊,而防衛建築能攻擊敵軍,若圍牆被摧毀也能立即補充.
盟軍超時空傳送儀的用法.
大家都知道超時空傳送儀能讓範圍內車輛部隊瞬間傳送到地圖上另一個位置。
超時空傳送儀不只能傳送自己的部隊,也能傳送敵方的部隊。
如果將敵方的地面部隊傳送到海上去,敵方地面部隊就會沉沒在海中並消失。
如果將敵方的海上船艦傳送到陸地上,敵方海上船艦也會在陸上爆破。
這個戰術敵軍根本無法防止,除非他摧毀你的超時空傳送儀,如果他要摧毀超時空傳送儀那他也必須付出相當的代價。
如何防止蘇聯的恐怖機器人
如果你使用盟軍,建議你在部隊後面跟隨二輛以上的修復車,修復車只要碰到遭恐怖機器人攻擊的部隊,恐怖機器人就會立即被解除。
如果你使用蘇聯或附近沒有修復車的情況下,建議你將遭恐怖機器人攻擊的車輛移開或按住(CTRL)強制攻擊摧毀該車輛,或移到敵軍陣營攻擊敵軍,如果這個車輛讓敵軍摧毀,那該恐怖機器人也會跟著被摧毀;如果這個車輛讓恐怖機器人所摧毀,那麼該恐怖機器人還會繼續攻擊我方其他部隊。
使用盟軍間諜
間諜潛入敵方軍營:你的步兵一訓練完成即成為熟練等級的士兵.
間諜潛入敵方戰車工廠:你的車輛部隊一生產完成即成為熟練等級的車輛.
間諜潛入敵方精鍊廠:能竊取目前精鍊廠中的所有資金.
間諜潛入敵方發電廠:使敵方電力供應暫時關閉.
間諜潛入敵方作戰實驗室:能取得訓練特殊科技步兵的能力,此部隊會出現在控制列的步兵頁面中.
間諜潛入敵方雷達站:會重新設定敵方的戰場遮幕.
在多人連線對戰時,如何防止利比亞的自爆卡車
多人連線對戰時,如果對方使用利比亞,那你就必須提防對方使用自爆卡車來攻擊你的基地。
當你使用盟軍對上利比亞時:
一開始你應該盡早搜查地圖(建議你使用一名火箭飛行兵來搜查地圖),並且找出敵方基地和敵方戰車工廠的位置,然後生產三架入侵者戰機(建議四架,三架戰機可摧毀自爆卡車,一架提防被對方的防空砲擊落),然後當敵方自爆卡車生產完成時,你會聽到自爆卡車生產完成的語音音效,這時你就馬上派出入侵者戰機摧毀自爆卡車。
如果敵方還沒將自爆卡車移開他的基地,那麼自爆卡車將會在他自已的基地爆炸。你想想,如果能讓自爆卡車在他自已的基地爆炸,就算損失一二架戰機也是值得的。
P.S:自爆卡車的威力等於半個核彈的威力
當你使用蘇聯對上利比亞時:
因為蘇聯沒有空中戰機,所以要防止自爆卡車比較不容易,你只能盡量提防。
一開始也是盡量搜查地圖,並且找出敵方基地和敵方戰車工廠的位置,這樣自爆卡車的動態你才能瞭若指掌,當你聽到自爆卡車的語音時,表示敵方自爆卡車已經生產完成,這時你就必須開始留意自爆卡車的動向,並且隨時注意雷達上的地圖。

尤里的復仇網際網路對戰教學 (由膠浩提供)
大家唔知道點係紅色警戒2尤里的復仇到連線?等我呢個神人教下你啦 @0@
所以呢!呢篇教學就是教你點樣連線(迷之聲:收皮啦 , 廢話!)
但係大前提就係話你有冇裝到WOL網路套件呢?所以要特別注意
其實新既XWIS系統都唔可以做所謂既註冊帳號動作
只要用我既方法就可以都你既死黨進行連線 xD
首先
請先到[url=http://strike-team.net/nuke/html/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&req=viewdownload&cid=1]這個頁面下載/url]XWIS網路公用程式(XCC WOL SERVER connection Tool )
係開呢個紅警 - yr之前就進行呢個XWIS網路公用程式,之後就揀"SET(WOL)
跟住開yr , 到yr的主選單禁網際網路
揀呢個自訂戰役,如果WOL網路套件安裝正確既話,就會出現登入WOL系統畫面
之後是但揀個伺服器(日本又得 中國又得 =])...你所打既帳號同埋密碼就係你以後既ac - -v
之後禁一下登入!你就會問下自己咪眼花睇錯左 , 其實呢個就係大廳畫面啦 xD
我自己就冇同人玩
因為人地都冇玩既 -3-

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
月影X無 + 40 載點20分 教學20分

查看全部評分

回復

好型啊.....咁都比你搵到辛苦哂:handshake :handshake
回復 支持 反對

精彩內容!!一定要加分
回復 支持 反對

THX!!個下載點好快啊,1MB1秒,正,多謝樓主!!
回復 支持 反對

樓主我安完之後入面有一個FILE,個FILE入面有好多野WOW,禁邊D野之玩到啊??
回復 支持 反對

多謝大家既支持
本人會盡力為C&C出一分力!!
回復 支持 反對

係你啦
我搵左好耐......不過

無法顯示網頁 XD

回復 支持 反對

原帖由 sos981898 於 9/8/2008 09:37 發表
係你啦
我搵左好耐......不過

無法顯示網頁 XD

你用迅雷先下載到架
迅雷就算係無法顯示都會下載到呢隻紅警
看來又要講一定要有迅雷先下載到了 -.-
回復 支持 反對

內容精彩到咁-.- 我覺得打果個最辛苦
回復 支持 反對

原帖由 hk24399 於 9/8/2008 13:51 發表
內容精彩到咁-.- 我覺得打果個最辛苦

教學我自己打 - -

網際網路對戰教學我轉既 @v@
回復 支持 反對